Pruys-Bekaert CriticsLab

In het kader van het Pruys-Bekaertprogramma organiseerden ArchiNed en Designplatform Rotterdam op zaterdag 18 oktober 2014 Criticslab. Een workshop over de nieuwe rol van de architectuur- en designcriticus tijdens de Dutch Design Week.

lees meer

Uitreiking Pruys-Bekaert-prijzen 2014

Een verslag van Marit Overbeek (blogger/twitteraar) over de avond

lees meer

Kopfkino #25: Herman Hertzberger geïnterviewd door Joeri Pruys

Herman Hertzberger (architect) en Joeri Pruys (filmmaker en schrijver) spraken aan de hand van filmfragmenten met elkaar over het design en architectuur als decorum.

lees meer

Critics Night met Sam Jacob, Eric Kluitenberg, Edwin Gardner, Marit Overbeek & Levien Nordeman

Met hun format hebben sites als Dezeen een verdienmodel ontwikkeld waarbij ze zich verlost hebben van de dure, persoonlijke en geëngageerde geschreven kritieken. Vakredacteuren zijn verworden tot trendspotters. Maar bieden internet en twitter daarnaast niet ook ruim baan aan allerlei nieuwe vormen van kritische reflectie?

Lees meer en bekijk de videoregistratie

Kopfkino #24 met Timo de Rijk en Dingeman Kuilman

Ontwerpers schrijven zelden en lezen nauwelijks. Toch wordt van ontwerpers vandaag de dag van alles verwacht. Ze zijn spil van de creatieve industrie, verantwoordelijke voor een beter leven, verrekijker in de toekomst of liefst allemaal tegelijk. Timo de Rijk, designhistoricus en hoogleraar werd geïnterviewd door Dingeman Kuilman, voormalig directeur van Premsela.

Lees meer

Expertmeeting 26 teken: over architectuur- en designkritiek

Doel van de bijeenkomst was een conversatie te starten tussen de verschillende ontwerpdisciplines over de nut- en noodzaak van de ontwerpschrijfkunst en kritiek voor de vakontwikkeling, hoe schrijfkunst en kritiek anders ingezet kan worden in het door beeld gedomineerde ontwerpvak (architectuur en design), en wat de rol en functie is van beeldkritiek.

Lees meer en bekijk het verslag in Volume #2 2013