Pruys-Bekaert CriticsLab

In het kader van het Pruys-Bekaertprogramma organiseerden ArchiNed en Designplatform Rotterdam op zaterdag 18 oktober 2014 Criticslab. Een workshop over de nieuwe rol van de architectuur- en designcriticus tijdens de Dutch Design Week.

Tijdens CriticsLab werd onder meer onderzocht hoe de rol van criticus breder kan worden dan die van de (traditionele) auteur, werd er van gedachte gewisseld over fundraising en nieuwe verdienmodellen, en kon men samen met collega’s andere vormen van tekstproductie uittesten. De dag begon met een hoorcollege van Floor van Spaendonck, manager research and development, actualities and policy bij Het Nieuwe Instituut, Rotterdam.

CriticsLab stond open voor beginnende en meer gevorderde schrijvers in de creatieve industrie, van ambitieuze (micro) bloggers tot mensen die professioneel met regelmaat schrijven.

Brochure

< terug naar archief