Expertmeeting 26 teken: over architectuur- en designkritiek

26 april 2013 in Het Nieuwe Instituut, Rotterdam

Doel van de bijeenkomst was een conversatie te starten tussen de verschillende ontwerpdisciplines over de nut- en noodzaak van de ontwerpschrijfkunst en kritiek voor de vakontwikkeling, hoe schrijfkunst en kritiek anders ingezet kan worden in het door beeld gedomineerde ontwerpvak (architectuur en design), en wat de rol en functie is van beeldkritiek.

Aanwezig: Marina van den Bergen (ArchiNed), Marieke Berkers (onderzoeker/publicist o.a. De Blauwe Kamer), Max Bruinsma (Items), Jeroen Deckers (Designplatform Rotterdam), Edwin Gardner (architect/onderzoeker, publicist), Christophe van Gerrewey (architect/onderzoeker Universiteit Gent), Bart Heerdink (Het Nieuwe Instituut), Frederike Huygen (onderzoeker Designgeschiedenis), Koen Kleijn (publicist o.a. De Groene Amsterdammer), Marten Kuijpers (Het Nieuwe Instituut), Dingeman Kuilman (voormalig directeur van Premsela, voorzitter van de Sikkens Foundation), Shevia Limmen (Dots Magazine), Arjen Oosterman (Volume), Marit Overbeek (Designmaatje), Elsbeth Ronner (architect/publicist), Paul Vermeulen (architect/publicist), Lucas Verweij (Designplatform Rotterdam).

Volume #2 2013 Critcial publiceerde een verslag van de bijeenkomst.

< terug naar archief